Ett smart larm för bostäder & lokaler

Med Sensor Alarm får man som fastighetsägare en smart och flexibel larmlösning som skyddar bostäder och lokaler mot inbrott, brand, vattenläckage, strömavbrott och kraftiga temperaturförändringar. I lösningen ingår också personlarm, digital grannsamverkan samt brottsbevakning som apptjänster, vilka ger de boende extra trygghet i form av ett förebyggande skydd. 

 Systemet är flexibelt och ekonomiskt förmånligt då man inte behöver ha huvudenheter i varje bostad utan endast på varje plan som kommunicerar med brand, vatten och andra enheter i respektive bostad via IOT standarden Zigbee. Huvudenheterna kräver ingen wifi utan är ständigt uppkopplade mot 4G nätet. Att installera en systemlösning i en bostad tar ca 10 minuter.

 Vår larmcentral är bemannad dygnet runt alla dagar i veckan med tillkopplade vaktbolag runt om i hela Sverige som snabbt är på plats om något inträffar. Man väljer själv om man vill ansluta sig till larmcentral och väktartjänster och/eller använda den digitala grannsamverkan där grannar kan notifieras om ett larm utlöses. 

 

Styr allt med mobilen

Som fastighetsägare kan du vara administratör av larmlösningen och lägga till och dela ut rättigheter till de boende. De boende larmar av och på med sin mobil och lägger enkelt till familjemedlemmar i appen. Man kan alltid se vem som larmat på eller av och bestämma till vem eller vilka larmet ska gå om det utlöses. I appen kan man även i förebyggande syfte ta del av notiser om brott som begås i närområdet, skicka notiser till grannar eller fastighetsskötare om larmet utlöses samt aktivera ett personlarm om man skulle hamna i en trängd situation. I appen kan man också övervaka att fastigheten håller önskvärd temperatur och få notiser om det blir för varmt eller kallt. 

 

Ett modernt hemlarm byggt på smart svensk teknik

  • Huvudenhet
  • Rörelsesensor
  • Brandvarnare
  • Vattensensor

Inbrottslarm

Larmenheten är trådlöst kopplad till en eller flera rörelsesensor som placeras på lämplig plats i bostaden. När man larmat på och rörelse förekommer får man direkt meddelande om detta samt telefonsamtal om att ett larm har utlösts. Har man grannsamverkan aktiverat går även notiser till utvalda grannar och har man valt väktartjänster får man via meddelande förfrågan om att tillkalla väktare.

Temperaturlarm

Om temperaturen i din lokal skulle gå under eller över de gränsvärden du ställt in i Appen, kommer du direkt att få ett meddelande om detta så att du kan vidta åtgärd innan skada uppstår.

Brandlarm

Larmenheten är trådlöst kopplad till brandvarnare i fastigheten och meddelar utvalda personer via sms och notis i appen samt larmcentral vid rökutveckling. Brandlarmet är alltid aktivt.

Vattenlarm

Med en eller flera vattensensorer som är trådlöst kopplade till larmenheten kan man förebygga vattenskador. Vattensensorn placeras exempelvis i kök nära avloppet och vid ett läckage får man direkt meddelande om detta via sms samt notis i appen och kan förhindra omfattande vattenskada.

Strömavbrottslarm

Om strömmen går blir man meddelad genom sms och notis i appen och när strömmen återkommer blir man åter meddelad. Larmenheten har ett eget batteri och fungerar även vid strömavbrott.

Gaslarm

För de fastigheter som har gas indraget i fastigheten erbjuder vi även gaslarm som enkelt ansluts till larmenheten. Skulle olyckan vara framme går larmet skarpt i bostaden samt till mobilen och lägenhetsinnehavaren kan agera direkt.

Personlarm

I en trängd situation kan man använda tjänsten personlarm som finns i appen. Vid aktivering går larm till de personer man kopplat till tjänsten som sen kan välja vidare åtgärd. Tjänsten använder sig av positioneringsdata som varje minut skickar koordinater, kartbild och batteristatus på telefonen till de personer som är anslutna till personlarmet.

Digital grannsamverkan

Med Digital Grannsamverkan kan du skapa ett nätverk av grannar och vänner som är kopplade till ditt larm för att snabbt få hjälp vid behov. När ett larm går får dina grannar helt enkelt en notis i sin telefon, så att de kan kolla om du behöver assistans.

SensorAppen är hjärtat i ditt larm

Med SensorAppen kan du enkelt styra och hantera allt kopplat till ditt larm med din mobiltelefon. Via en enkel meny kan du anpassa funktioner och skydd att så det passar din bostad. I SensorAppen får du också tillgång till tjänsterna Personlarm, Brottsbevakning och Digital Grannsamverkan som ger dig ytterligare trygghet i din vardag.

Du är igång på bara 15 minuter

Sensor Alarm är en flexibel larmlösning med många användningsområden som tar 15 minuter att installera, styrs via mobilen och är ständigt uppkopplat via 4G nätet. Det är en smart säkerhetslösning med både hårda och mjuka delar skräddarsydda för att skapa en tryggare vardag.

Inbrottslarm
Brandlarm
Temperaturlarm
Vattenlarm
Personlarm
Strömavbrott
Grannsamverkan
Brottsbevakning
Loading...